22 C
Kotor Varoš

Svečanom akademijom obilježen Dan opštine Kotor Varoš

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Vlasnik i direktor fabrike obuće „Dermal“ Radenko Bubić i generalni direktor kompanije „Fagus“ Miroslav Malijević dobitnici su Zlatne povelje, najvišeg opštinskog priznanja, koje im je uručeno na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila.

Pismenim zahvalnicama su nagrađeni doktor Svetlana Narić, Auto servis „Moma“, staklorezačka radnja „Sigurnost“, preduzeće „Vujinović komerc“ i Udruženje za održivi povratak, suživot i toleranciju.

Posebnim priznanjima posthumno su odlikovani Miodrag Mišo Petrović, Stamenko Antonić i Pero Knežević.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je uručio priznanja, rekao je da su dobitnici doprinijeli razvoju ove opštine i stvaranju njenog dobrog ugleda u širim okvirima.

Sakan je naveo da su u ovoj opštini ostvareni ciljevi i projekti predviđeni planom kapitalnih investicija.

„Uz podršku viših nivoa vlasti, donatora i međunarodnih organizacija u opštini Kotor Varoš su ostvareni značajni rezultati, naročito kada je riječ o privrednom razvoju, rješavanju infrastrukturnih problema, realizacije brojnih projekata u samom gradu, ali i u mjesnim zajednicama, kao i povećanju zaposlenosti“, naglasio je Sakan i dodao je Kotor Varoš otvoren za sve koji žele u njemu da investiraju, žive i rade.

Svečanoj akademiji su prisustvovale brojne zvanice i političkog, javnog i društvenog života opštine Kotor Varoš, Republike Srpske i Srbije.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE