1 C
Kotor Varoš

Narić: Vaskrs proslaviti svijetlog lica

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić rekao je na vaskršnjoj liturgiji da, dočekujući Vaskrsenje Hristovo, dočekujemo radost života, radost koja na Bogu poznat način ozaruje naše duše i prosijava kroz naše lice.

“Onoliko koliko se raduješ Vaskrsenju toliko si spreman da se kroz ovaj život raduješ budućem životu. Jer za pravog hrišćanina smrt i teškoće ovoga svijeta su prolazne. Radujući se zemaljskom novom danu mi živimo za novi dan i novo vrijeme u slavi Vaskrslog Hrista“, istakao je Narić i poručio da praznik nad praznicima proslave u kućama u krugu porodice sa vjerom i nadom u bolju budućnost.

On je naglasio da zato pravi hrišćanin na praznik Vaskrsenja Hristovog mora i treba da bude svijetlog, a ne tmurnog lica.

Narić je napomenuo da radost ne treba da bude lažna, već odraz duše koja teži svjetosti, ljubavi, ljepoti i dobroti, skladu i harmoniji i koja se raduje svakom ljudskom biću i susretu sa njim.

“Radujući se sa Vama, molimo se vaskrslom Hristu da se srca ispune ljubavlju prema svima, da volimo i poštujemo jedni druge, uvijek imajući na umu da smo svi djeca Božija, braća među sobom“, rekao je Narić, dodajući da je Hristos pobijedio smrt i otvorio vrata Raja za sve pravdoljubive, bogoljubive, čovjekoljubive i hristoljubive ljude.

Veliki broj Kotorvarošana dočekao je Vaskrs u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice gdje je služena Sveta liturgija, a potom pročitana poslanica Njegove svetosti patrijarha Porfirija.

Prigodan kulturno-umjetnički program ispred Hrama priredili su članovi Folklornog ansambla “Kotor Varoš”.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE