1 C
Kotor Varoš

Sa ulica uklonjeno šest pasa lutalica

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Higijenski servis za napuštene životinje „Java“ iz Prnjavora u redovnoj akciji pod nadzorom Komunalne policije iz Kotor Varoša uklonio je sa kotorvaroških ulica šest pasa lutalica različitih starosnih kategorija, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da se na ovaj način smanjuje broj odbjeglih i napuštenih pasa na terenu i otklanjaju eventualne opasnosti od ujeda.

„Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti“, naveo je Malijević i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

„Kako postoje indicije i sumnje da se i na našu teritoriju dopremaju napušteni psi, apelujemo na sve građane da, ukoliko primijete ili imaju bilo kakva saznanja o tome, obavijeste nadležne službe kako bi se preduzele zakonske mjere protiv tih lica“, poručio je Malijević.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru nad životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje hrana, kao i udomljavanje.

IZVOR: OPŠTINA KOTOR VAROŠ

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE