2 C
Kotor Varoš

PEDOFILU IZ KOTOR VAROŠA DVIJE GODINE ZATVORA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Mile V. iz Kotor Varoša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zbog pokušaja obljube 12-godišnje djevojčice u oktobru 2018. godine.


Presuda je izrečena u ponovljenom postupku, budući da je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudom kojom je Mile V. bio osuđen na pet godina zatvora.

Vidio ju u društvu jednog momka

U optužnici se navodilo da je Mile V. djevojčicu, koja mu je komšinica i koju je poznavao, presreo i pokušao je natjerati na seksualni odnos.

Djevojčicu je vidio u društvu jednog momka i zaprijetio joj je da će to reći njenim roditeljima, ukoliko ne bude imala spolni odnos s njim. Žrtvi je rekao da ode kući da se okupa i da dođe u njegov apartman.

Kada je djevojčica pokušala pobjeći, zgrabio ju je za rukav duks i povukao prema sebi. Djevojčici je iz džepa ispao mobilni telefon koji se razbio, a ona se uhvatila za ogradu kako je napasnik ne bi dalje vukao.

Međutim, optuženi joj je prišao s leđa, stavio joj ruke na tijelo i pokušao je poljubiti. Ona je to spriječila tako što je usta prekrila rukom.

Djevojčica uspjela pobjeći

Optuženi joj je ponovio da dođe kod njega u apartman, prijeteći da će svima pričati nešto ružno o njoj. Upozorio ju je i da nikome ne smije pričati o tome što se dogodilo. Djevojčica se potom uspjela oteti i pobjeći kući i sve ispričati roditeljima, koji su sve prijavili policiji, nakon čega je uhapšen.

U kaznu mu je uračunat mjesec dana koji je proveo u pritvoru.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE