12 C
Kotor Varoš

Mlada Kotorvarošanka u misiji humanosti

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Jedanaestogodišnja Sofija Petrušić iz Kotor Varoša, učesnica prošlogodišnjeg „Đurđevdanskog festivala“, rekla je da joj je velika čast i zadovoljstvo što je ove godine izabrana da bude dio partnerskog tima u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, te pozvala sve građane da podrže dobru i plemenitu ideju nabavke prevoznih sredstava za djecu sa intelektuelnim poteškoćama.

,,Obradovao me je poziv organizatora ove humane akcije, koja se održava dvanaesti put, da svojim talentom pomognem djeci kojima je ta pomoć potrebna i nadam se da će se skupiti dovoljno novca za razvoj djece sa intelektualnim poteškoćama u Srpskoj“, ističe Petrušićeva.

Lavovske borbe za srećnije i bezbrižnije djetinjstvo svakodnevica su mnogih djevojčica i dječaka širom Republike Srpske koji od malih nogu biju najteže bitke, a na tom putu ozdravljenja podrška armije humanista već jedanaest godina im je nepresušan izvor snage kojom ruše sve barijere.

Prema Sofijinim riječima, vrlo je važno da je pokrenuta ovakva akcija, kao najvrednija ideja u kojoj svi polažu ispit humanosti.

,,Bitno je da se ljudi pokrenu da pomognu na bilo koji način, te da svi mi zajedno shvatimo da to nije samo solidarnost, već i odgovornost“, navodi Sofija i dodaje da je u prethodnom periodu uvijek podržavala akciju ,,S ljubavlju hrabrim srcima“ pozivom na humanitarni broj.

Sofija će umjetničkim performansom dati svoj doprinos da se zajedničkim snagama obezbijedi pomoć djeci sa intelektualnim poteškoćama, kojima nedostaju prevozna sredstva.

,,Pozivam sve građane Republike Srpske da podrže ovu dobru i plemenitu ideju, koja u prvi plan stavlja djecu i njihovo zdravlje, i da se uključe u ovu akciju kako djeca ne bi ostala izolovana bez stručne pomoći i podrške u Srpskoj“, naglašava Sofija.

Sofija je vrlo dobar učenik šestog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“, a od svoje šeste godine se bavi pjevanjem. Pohađa časove pjevanja već tri godine kod Karoline Mihajlović i član je crkvenog hora. Učešće na „Đurđevdanskom festivalu“ opisuje kao nevjerovatno iskustvo.

Ljubav prema muzici gaji otkada zna za sebe, a danas se najviše pronalazi u pjesmama koje diraju u dušu publike i izvođača. Njeni uzori su Marija Šerifović, Arijana Grande i Bili Ajliš, a omiljena joj je domaća pop-rok i strana muzika.

Obožava stoni tenis, koji trenira već tri godine. Ne krije da bi u budućnosti voljela da se bavi muzikom, ali smatra da su školske obaveze trenutno njeno primarno zanimanje.

IZVOR: Centar za kulturu i informisanje Kotor Varoš

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE