1 C
Kotor Varoš

BIBIĆ: SVE VIŠE RADNIKA KOTORVAROŠKOG DOMA ZDRAVLJA U IZOLACIJI

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Ubrzano širenje virusa korona proteklih dana zadalo je probleme medicinskim radnicima u domovima zdravlja širom Srpske, pa često isti ljekar nekoliko časova dežura u Službi hitne pomoći, a potom nastavlja smjenu u “kovid” ambulanti.
U kotorvaroškom Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon”, gdje takođe ima zaposlenih u izolaciji,  snalaze se kako znaju i nastoje reorganizacijom obezbijediti što bolje uslove za pacijente kako bi svi došli na red i bili pregledani.
– Proteklih dana je bio haos. Nije bilo dovoljno ljekara i onda niti možemo kvalitetno raditi u hitnoj ni u “kovidu”, zbog čega sam povukao dvije doktorke sa specijalizacije da desetak dana priskoče u pomoć, tako da sada stalno imamo jednog ljekara dežurnog u hitnoj, a drugog u “kovidu” – rekao je direktor kotorvaroškog Doma zdravlja, Vladimir Bibić.
Istakao je da su na bolovanju dva ljekara, nekoliko sestara i tri vozača.Bibić naglašava da dnevno obave i do 150 pregleda u Službi hitne pomoći.
– Prije pandemije dnevno je bilo dvadesetak pregleda. Na rendgenu je takođe ogromna gužva, čak pet puta više za dan urade snimaka nego u neko normalno vrijeme. Laboratorija tri ili četiri puta više ima posla nego prije korone – kazao je Bibić.
IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE