2 C
Kotor Varoš

Kotorvarošani potpisuju peticiju protiv Inckovog zakona

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Potpisivanje peticije o neprihvatanju zakona koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko biće organizovano večeras u Kotor Varošu.

Građani će pod motom „Branimo istinu, ne damo Srpsku“ moći potpisati peticiju na štandovima kod Šumskog gazdinstva „Vrbanja“ i na Gradskom trgu u Kotor Varošu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida i kažnjavanju onih koji to učine. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid.

Ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravosnažnom presudom, a to bude usmjereno protiv grupe osoba ili člana grupe određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost i to na način koji bi mogao podstaći na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv takve grupe osoba ili člana takve grupe biće kažnjen kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

IZVOR: ”MOJ KOTOR VAROŠ”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE