2 C
Kotor Varoš

OKRUŽNI SUD U BANJALUCI: JEDNOMJESEČNI PRITVOR VOZAČU IZ KOTOR VAROŠA

TOP VIJESTI

BANJALUKA – Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Vladanu Petrušiću iz Kotor Varoša koji je osumnjičen da je 2. avgusta upravljajući automobilom pod dejstvom alkohola udario u drugo vozilo u kojem je tada poginuo vozač.

Okružni sud u Banjaluci je prihvatio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i odredio Petrušiću pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom, saopšteno je iz tužilaštva.

Postupajući tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložio da mu bude određen pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Petrušić /23/ se sumnjiči da je 2. avgusta oko 19.00 časova upravljajući vozilom “audi” pod dejstvom alkohola na magistralnom putu u Maslovarama udario u vozilo “pasat” za čijim upravljačem je bio Nedeljko Simić iz Kotor Varoša, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Ovo lice je upravljalo vozilom sa koncentracijom alkohola u organizmu od 2,04 promila i to u toku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije od 60 dana, po prekršajnom nalogu Policijske stanice Kotor Varoš.

IZVOR ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE