2 C
Kotor Varoš

Prvačićima podijeljeni saobraćajni bukvari i bojanke

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je danas direktoru Osnovne škole „Sveti Sava“ Dušanu Petrušiću besplatne saobraćajne bukvare i bojanke za 154 prvačića sa područja ove opštine.

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske obezbijedila je u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srbije besplatne saobraćajne bukvare i saobraćajne bojanke za ukupno 9 hiljada prvačića na području Republike Srpske.

„Uvjeren sam da će saobraćajni bukvari koji su danas podijeljeni djeci zaista služiti svojoj svrsi i da će se prvačići na jedan pravi i simpatičan način upoznati sa svim pravilima koja važe u saobraćaju, te će na taj način doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju“, rekao je načelnik Sakan.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ zahvalio se Agenciji za bezbjednost saobraćaja na dodijeljenim saobraćajnim bukvarima, ali i načelniku opštine Kotor Varoš što je podržao ovu aktivnost.

„Čast nam je što smo danas u našoj školi održali promociju saobraćajnog bukvara pod nazivom „Pažljivko“, u kojem djeca mogu vidjeti i pročitati osnovne korake u saobraćaju“, dodao je Petrušić.

U centralnoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“, njenim područnim odjeljenjima u Vrbanjcima, Zabrđu i Prisoju, i u područnim školama u Maslovarama i Šipragama u novu školsku godinu upisano su 154 prvačića, što je za sedam učenika više nego prošle godine.

IZVOR: OPŠTINA KOTOR VAROŠ

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE