14 C
Kotor Varoš

“Meni je to toliko zaparalo uši”! Stanivuković poručio da Dodik nema pravo da se KOCKA S NARODOM

TOP VIJESTI

BANJA LUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas boravi u Mostaru. Između ostalog komentarisao je i najave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH o otcjepljenju i pokretanju peticije o neprihvatanju odluke visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

Meni je to toliko zaparalo uši da ne mogu vjerovati da jedan čovjek koji treba biti državnik, da neko ko ima toliko iskustva kaže “uradit ćemo to, pa šta bude”. Nemate pravo to pa šta bude. Da je to život samo jednog čovjeka, da je to lično i odlučuješ o svojoj sudbini pa kažeš, idem to da uradim, pa šta bude – kazao je Stanivuković.

Istakao je i da “srpski narod mora imati odgovor na jednu takvu prisilu”.

– Srpski narod kojem ja pripadam mora da ima odgovor na jednu takvu prisilu, ona nije dobra. Lično sam uvijek govorio i bio neko ko nikada nije istrajavao da neko nad zločinima nad mojim narodom, kojem ja pripadam, misli baš kao što ja mislim. Ja sam i otvoreno govorio, ako neko gleda na Jasenovac drugačije nego ja i bliži se obilježavanja Oluje i progona Srba, vi znate da hrvatski narod to slavi kao pobjedu, a mi gledamo kao najveću tragediju. Čak 200 hiljada Srba je ostalo bez krova nad glavom. Da li to znači da neko treba ići u zatvor zato što misli ovako li onako – rekao je  gradonačelnik Banjaluke.

Komentarisao je i svoju prvu reakciju na donošenje Zakona o negiranju genocida.

– Dao sam ljudski, moralni i politički odgovor na odluku Incka. Rekao sam da me podsjeća kao kada se muž i žena razvodu pa onda u sudnici jedno drugom kažu sve. Valjda je trebalo ranije nešto uraditi. Za mene je kukavički – dodao je Stanivuković.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE