2 C
Kotor Varoš

OBAVJEŠTENJE O VAKCINACIJI

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Obavještavamo stanovnike opštine Kotor Varoš da će u JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš tokom ove sedmice biti dostavljene količine vakcine Sputnik V – prva komponenta vakcine, koje su dodjeljene prema rasporednom nalogu odobrenom od strane Vlade Republike Srpske, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

Kako je navedeno, ove vakcine se mogu koristiti kao prva doza vakcine za one koji se do sada nisu vakcinisali ili kao buster doza za one koji su do sada primili dvije doze vakcine protiv COVID – 19.

”U vezi sa buster dozom, svi koji su primili dvije doze Sputnik V, buster dozu Sputnik V mogu primiti u razmaku od pet mjeseci od druge doze. Ukoliko osobe koje su primile dvije doze Sinopharm žele da prime buster dozu Sputnik V – prva komponenata, mogu je primiti već nakon isteka četiri mjeseca od druge doze Sinopharm vakcine”, poručuju iz kotorvaroškog Doma zdravlja.

Neophodno je da svi zainteresovani građani opštine Kotor Varoš, koji žele da prime vakcinu Sputnik V – prva komponenta, bilo kao prvu dozu ili kao buster dozu, to učine do 30.11.2021. godine, obzirom da je izgledno da nakon tog roka neće biti na stanju vakcine Sputnik V – prva komponenta.

IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE