1 C
Kotor Varoš

Mladi SNSD-a Kotor Varoš organizovali potpisivanje peticije

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – U Kotor Varošu večeras će biti nastavljeno potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje dopuna Krivičnog zakona BiH o zabrani “negiranja genocida”, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Potpisivanje peticije organizovano je sinoć na dvije lokacije – gradskom trgu i u Ulica cara Dušana, a odziv građana je veliki.

Jedan od potpisnika peticije Dalibor Jurić izjavio je da peticiju protiv ovog nametnutog zakona, uperenog protiv Srba, kojim se zabranjuje pravo govora, treba da potpišu svi građani Srpske, jer je to pitanje od nacionalnog interesa.

“Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu i potpišu ovu peticiju”, rekao je Jurić.

Potpisivanje peticije svakim danom od 19.00 do 22.00 časa organizovali su Mladi SNSD-a iz Kotor Varoša, a podržao je Opštinski odbor stranke.

“Pozivamo sve stanovnike Kotor Varoša da dođu i potpišu peticiju, te da svojim ličnim primjerom pokažu da je naš narod složan u odbrani naše Republike Srpske”, poručuju Mladi socijaldemokrati iz Kotor Varoša.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani “negiranja genocida”. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE