1 C
Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ: SA ULICA UKLONJENO PET PASA LUTALICA, UDOMLJENI U PRIHVATILIŠTE

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Sa kotorvaroških ulica uklonjeno je pet pasa lutalica, koji su prebačeni do prihvatilišta u Prnjavoru, a nadležni su najavili da će biti preduzete sve zakonske mjere protiv onih koji na teritoriju te opštine dopremaju napuštene pse.

Životinje je uklonio Higijenski servis za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora u vanrednoj akciji pod nadzorom Komunalne policije iz Kotor Varoša.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da se na ovaj način smanjuje broj odbjeglih i napuštenih pasa na terenu i otklanjaju eventualne opasnosti od ujeda.

“Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti”, naveo je on i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

Malijević je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

“Kako postoje indicije i sumnje da se i na našu teritoriju dopremaju napušteni psi, apelujemo da svi građani, ukoliko primijete ili imaju bilo kakva saznanja o tome, obavijeste nadležne službe kako bi se preduzele zakonske mjere protiv tih lica”, poručio je Malijević.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru nad životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje hrana, kao i udomljavanje.

IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE