2 C
Kotor Varoš

VELEMAJSTOR PERUNOVIĆ – POBJEDNIK TURNIRA U ŠIPRAGAMA, PRVI POTEZ POVUKAO NAČELNIK ZDENKO SAKAN

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Velemajstor Miloš Perunović iz Srbije pobjednik je devetog Međunarodnog šahovskog turnira u Šipragama kod Kotor Varoša.

Perunović je u vrlo jakoj konkurenciji ostvario učinak od 7,5 bodova iz devet partija.

Isti učinak su imali drugoplasirani hrvatski velemajstor Zdenko Kožul, kao i trećeplasirani velemajstor Mor Georg iz Slovenije, ali su u dodatnom bodovanju bili za nijansu slabiji.

Pobjednik turnira je ocijenio da je ovo jedan od najjačih jednodnevnih turnira u regionu sa najvećim nagradnim fondom.

“Ponosan sam što sam u konkurenciji olimpijskih reprezentativaca i evropskih i svjetskih osvajača medanja osvojio prvo mjesto”, rekao je Perunović.

Turnir je povlačenjem prvog poteza svečano otvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je izrazio zadovoljstvo što ovaj turnir iz godine u godinu okuplja vrhunske šahiste iz regiona.

Nagrađeni su i igrači do desete pozicije, a dodijeljeno je i sedam specijalnih nagrada.

Epitet najboljeg domaćeg takmičara ponio je Dragan Stanković, koji je ujedno bio i najuspješniji omladinac, a u ukupnom plasmanu je zauzeo odlično deseto mjesto, dok je najbolja šahistkinja bila Lidija Blagojević iz Crne Gore.

Na jučerašnjem turniru učestvovalo je 149 takmičara iz sedam zemalja, među kojima 11 velemajstora i pet internacionalnih majstora, kao i devet FIDE majstora.

Turnir je održan povodom Dana mjesne zajednice Šiprage u okviru Poslovne jedinice Ribnjak, a pod pokroviteljstvom Fondacije “Luka” Banjaluka, koja je obezbijedila novčane nagrade za najuspješnije šahiste.

Nagrade najupsješnijim takmičarima uručila je direktor turnira Svjetlana Račić.

Nagradni fond ovogodišnjeg turnira iznosio je 5.190 KM, a turnir je bodovan za rejting listu Svjetske šahovske federacije /FIDE/.

IZVOR: glaskotorvarosa.com

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE