1 C
Kotor Varoš

ŠG ”VRBANJA” MEĐU NAJVEĆIM GUBITAŠIMA U REPUBLICI SRPSKOJ

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – ”Šume Republike Srpske“ ni u ovoj godini ne mogu da se pohvale dobrim poslovanjem. U prilog tome govore najnoviji podaci o akumuliranim gubicima, koji su, zaključno sa septembrom – 3,6 miliona maraka.

Šume Srpske potrošile dobit za kupovinu novih vozila

Od 32 organizacione jedinice koje funkcionišu u sastavu JP „Šume Republike Srpske“, čak 13 njih je u devet mjeseci 2021. godine, poslovalo u gubitku. Prema zvaničnim informacijama, od 1. januara do 30. septembra, akumulirali su gubitak na tri miliona i 607 hiljada maraka.

„Najveći gubitak za prvih devet mjeseci ove godine imao je „Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju“ iz Doboja sa milion i 45 hiljada maraka. Slijedi Šumsko gazdinstvo „Zelengora“ iz Kalinovika čiji gubitak iznosi više od 800 hiljada KM. 326 hiljada maraka gubitak je ŠG „Čemernica“ iz Kneževa, a 325 hiljada iznosi gubitak „Vrbanje“ iz Kotor Varoša. Teslićka „Borja“ poslovala je sa gubitkom od skoro 237 hiljada KM. Nakon njih, sa više od 100 hiljada maraka gubitka poslovala su Šumska gazdinstva: „Banja Luka“, „Panos“ iz Višegrada, „Gorica“ iz Šipova i „Birač“ iz Vlasenice.“, stoji u zvaničnim podacima.

Uprava kriminalističke policije je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv pet direktora šumskih gazdinstava i drugih odgovornih lica u „Šumama RS“. Oni se sumnjiče da su sa računa preduzeća plaćali lične kazne, oštetivši „Šume RS“ za 23.500 KM.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE