2 C
Kotor Varoš

MLADOST DOBILA NOVU UPRAVU, BOGDANIĆ NA ČELU KLUBA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Proslavljeni kotorvaroški džudista Borislav Bogdanić izabran je za predsjednika Džudo kluba Mladost.
Jednom od najboljih džudista u istoriji Mladosti, osvajaču niza medalja i nosiocu majstorske titule povjerenje je ukazano na izbornoj sjedinici kluba čiji su delegati istaknuti aktuelni i bivši članovi kluba, predstavnici roditelja i ljudi iz javnog života Kotor Varoša.
Za zamjenika predsjednika kluba izabran je njegov osnivač i dugogodišnji trener Sejdo Tatar, a ovaj tandem predvodiće i stručni štab i nastaviti prenositi vještine na mlade, te biti zvanični predstavnici Mladosti.
Za predsjednika Skupštine Mladosti imenovan je direktor preduzeća “Bobas” Slobodan Jurić koji je osamdesetih godina prošlog vijeka bio džudista, a izabrani su i članovi ostalih klupskih tijela kao što su Upravni odbor, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija, te doneseni klupski akti propisani novim Zakonom o sportu RS i drugim aktima.
Poslije sjednice Skupštine zasjedao je i Upravni odbor i usvojio niz odluka koje omogućavaju normalno funkcionisanje kluba. Poseban akcenat stavljen je na finansijsko jačanje kluba putem pronalaska sponzora, ali i insistiranja na dosljednoj primjeni kriterijuma prilikom kategorizacije klubova koja je osnov za raspodjelu novca iz opštinskog budžeta namijenjenog za sportske kolektive.
Tatar je članovima Skupštine i Upravnog odbora predstavio situaciju u klubu i ciljeve u budućnosti.
– Uprkos problemima sa finansiranjem naš klub ostvaruje odlične rezultate i imamo višestruke šampione RS i BiH, te zapažene rezultate na međunarodnom nivou. S ponosom ističem da je članarina koju plaćaju naši članovi najniža u RS i da svim našim takmičarima klub plaća kotizaciju za nastup na takmičenjima, prevoz i smještaj kada odlazimo na dalje desetinacije. Naš klub je najuspješniji i najmasovniji u Kotor Varošu i to mora biti valorizovano i prilikom podjele granta iz opštinskog budžeta – istakao je Tatar.
Bogdanić je rekao da će učiniti sve da Mladost nastavi da bilježi rezultate iz prethodnih godina za koje je najzaslužniji Tatar.
– Iako znam koliko je to teško, vjerujem da ću dostići te ciljeve i opravdati ukazano povjerenje – naglasio je Bogdanić.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE