14 C
Kotor Varoš

SAKAN: SUFICIT ZAHVALJUJUĆI POVOLJNOM PRIVREDNOM AMBIJENTU

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je na novogodišnjem prijemu rekao da se ova lokalna zajednica može pohvaliti izuzetno povoljnim poslovnim ambijentom i da je ovo jedna od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući brojnim privrednim subjektima.

“Uspjeli smo da realizujemo značajan broj projekata predviđenih planom kapitalnih investicija i, zahvaljujući domaćinskom poslovanju i racionalnom trošenju budžetskih sredstava, uspjeli smo pokriti budžetski deficit iz prošle godine u iznosu od 370.000 KM”, naglasio je Sakan.

On je podsjetio da su u ovoj godini realizovani brojni projekti i da je opština Kotor Varoš ispunila uslove BFC resertifikacije, kojom je obnovila status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Sakan je rekao da to što opština ima BFC sertifikat govori potencijalnim investitorima da je riječ o lokalnoj zajednici, koja je orijentisana ka potrebama i zahtjevima privrednika.

Načelnik je istakao da je u Kotor Varošu trenutno 5.600 zaposlenih, od kojih čak 3.200 u kožarsko-prerađivačkoj industriji.

“Ograničavajući faktor i kočnicu na putu još većeg privrednog razvoja predstavlja nedostatak radne snage i zemljišta u vlasništvu opštine”, poručio je Sakan na tradicionalnom novogodišnjem druženju sa privrednicima, predstavnicima republičkih institucija, vjerskih zajednica, udruženja i nevladinih organizacija, direktorima javnih preduzeća i obrazovnih ustanova.

Prema njegovim riječima, ova lokalna zajednica ima razvijeno preduzetničko središte sa velikim brojem poslovnih subjekata u različitim oblastima poslovanja, od kojih su neki lideri na tržištu.

On je zahvalio svima za izuzetno korektnu saradnju u ovoj godini i poželio mnogo uspjeha u 2022.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE