2 C
Kotor Varoš

Bahatost vozača

TOP VIJESTI

Autor: Goran Obradović

Bahatost i bezobrazluk vozača u ovom reiognu ne poznaju granice, a svakim danom sve više je onih na ulici koji nikada očito nisu smjeli ni dobiti vozačku dozvolu.

Slučaj iz Srpca pokazuje da postoje vozači kojima ljudski život ništa ne znači, te poslije takvog ponašanja ne da im ne treba više dati vozačku dozvolu, nego ih treba prvo uputiti psihijatru, pa da on donesu dalju odluku o njemu.

Vozač je usmrtio motociklistu, otišao da sakrije svoje auto, i vratio se na lice mjesta i pozovao policiju, a kada su oni došli pravio se kao da se ništa nije desilo.

Da se odmah zaustavio i pružio mu pomoć, pozvao Hitnu pomoć, možda bi taj motociklista ostao živ, a ovako kao da ga je dva puta ubio.

Međutim, to nije bilo dovoljno da mu tužilac predloži pritvor i on je pušten kući i da se brani sa slobode.

Znajući naše pravosuđe, suđenje će mu možda početi za godinu ili dvije i tada će, maksimalno isto toliko dobiti zatvora. Ako u međuvremenu, ne napusti BiH i pobjegne, jer mu je to Tužilaštvo omogućilo.

I prije par mjeseci sličan slučaj se desio na području Prijedora, kada je vozač automobilom usmrtio dijete i pobjegao sa lica mjesa, a kasnije se vratio da kao da pita šta se tu desilio.

Beograd ovih dana potresa sličan slučaj, i ovdje je bahati vozač automobilom usmrtio dječaka na pješačkom prelazu i pobjegao sa lica mjesta.

Policija ga je uzbro pronašla i uhapsila, međutim Tužilaštvo ga je pustilo na slobodu.

Brojni građani su se odmah okupili na mjestu nesreće i protestovali cijeli dan i noć i to je na kraju „natjeralo“ Tužilaštvo da promijeni svoju odluku i taj vozač je sad u pritvoru.

Kod nas očito ne postoji ta svijest kod ljudi, pa će ovaj vozač vjerovatno kroz sedmicu dvije ponovo sjesti za volan.

Policija ovih dana provodi represivne akcije kontrole u saobraćaju i moglo se čuti da se brojni vozači bune da su to pretjerane kontrole, međutim kada vidimo kakvi smo ljudi, ni to nije dovoljno, već kontrole treba još pojačati.

IZVOR: ”SRPSKA INFO”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE