1 C
Kotor Varoš

PODRŠKA NACRTU BUDŽETA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Na današnjoj sjednici Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš pružena je podrška nacrtu budžeta za 2022. godinu i nacrtu Strategije razvoja opštine za period 2022. – 2028. godina.

Budžet opštine za 2022. godinu u nacrtu iznosi 10.300.000 KM i veći je za 1.080.000 KM ili 11,71 odsto od početnog budžeta za 2021. godinu.

Prema riječima načelnika opštine Zdenka Sakana, tekuća godina je protekla u znaku štednje, a zahvaljujući višku prihoda pokriven je budžetski deficit iz prošle godine u iznosu od 370.000 KM.

„Vlada Republike Srpske je odobrila sredstva u iznosu od 412.000 KM za realizaciju četiri projekta i ona su planirana rebalansom budžeta za ovu godinu“, naglasio je Sakan i dodao da su za kapitalne investicije u narednoj godini predviđena znatno veća finansijska sredstva.

Strategija razvoja opštine Kotor Varoš za period 2022-2028. godina predstavlja ključni strateško – planski dokument i sistemski instrument za proaktivno i odgovorno upravljanje lokalnim razvojem.

„Ovim dokumentom utvrđeni su budući pravci razvoja u oblasti ekonomskog i društvenog razvoja i oblasti zaštite i unapređenja životne sredine“, istakao je Sakan.

Članovi Privrednog savjeta su upoznati sa informacijom o poslovanju privrednih subjekata opštine Kotor Varoš za prošlu godinu sa prijedlogom mjera za poboljšanje stanja.

„Iako je poslovanje privrednih subjekata u prošloj godini bilo otežano zbog pandemije virusa korona broj zaposlenih radnika je povećan, tako da je na području opštine na kraju 2020. godine bilo zaposleno 5.597 radnika“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu Srđan Ćorić.

IZVOR: ”KVDANAS”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE