2 C
Kotor Varoš

Nedeljko Glamočak: Neka Dodik odgovori da li je napadač na Miladina Stanića dugogodišnji član SNSD

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Zbog čega Milorad Dodik prije istrage toliko snažno brani Petra Stanića, počinioca pokušaja ubistva Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Upitao je ovo danas zamjenik predsjednika Kluba poslanika SDS u parlamentu Republike Srpske, Nedeljko Glamočak.

On je pozvao Dodika da odgovori da li je Petar Stanić, koji je pucao na Miladina Stanića, dugogodišnji član SNSD.

– I lice poznato u Prnjavoru po upućivanju direktnih prijetnji svim političkim neistomišljenicima koji nisu za SNSD – istakao je Glamočak.

On podsjeća, da je Milorad Dodik zbog fotografije na fejsbuku, optuživao i inkriminisao da u SDS postoji radikalno terorističko krilo.

Glamočka kaže da nadležni organi ne treba da na početku istrage isključuju političku motivaciju pokušaja ubistva Miladina Stanića samo zato što je to rekao Dodik.

– Srpska demokratska stranka zahtjeva od Ministarstva unutrašnjih poslova da se na samom početku istrage ne ograđuje od političkih motiva napada na šefa Kluba poslanika SDS i tražimo da se provede detaljna istraga ako se radi o izvršiocu koji je stranački zaslijepljen, a politički anoniman jer su baš takvi najpogodniji za izvršenje političkih ubistava – kaže Glamočak.

On je upitao i kako se pokušaj ubistva Miladina Stanića desio baš sad poslije promjene skupštinske većine u Prnjavoru, poslije neuspješnog pokušaja blaćenja Miladina Stanića od SNSD  i  dokaza da je nepotkupljiv.

– Miladin Stanić ne samo da je najžešći kritičar režima nego su njegove kritike potpuno argumentivane i dokazima potkrijepljene. Da li je moto režima: ocrni, zastraši, potkupi svakoga ko se ne može drugačije pridobiti i ušutkati. Ostaje li samo pitanje ko je sljedeći – pita Glamočak.

IZVOR: ”OSLOBOĐENJE”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE