2 C
Kotor Varoš

Rajilić: Kako je moguće da muslimani nose ratne zastave i izazivaju Srbe u Kotor Varoši?

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da u naselju Večići kod Kotor Varoša nije bilo zločina nad Bošnjacima tokom proteklog rata i upitala kako je moguće da sada muslimani tamo ističu ratne zastave takozvane Armije BiH i izazivaju srpsko stanovništvo.

Rajilićeva je rekla da nije poznato da li je za jučerašnji skup na kojem su isticane zastave takozvane Armije BiH postojala saglasnost institucija Republike Srpske, ističući da će za to neko morati odgovarati.

Ona je rekla da u Federaciji BiH nije dozvoljeno odavanje pomena srpskim žrtavama u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, na Vozući, u Zenici, Tuzli ili bilo kom drugom mjestu gdje su stradali Srbi.

– Porodice srpskih žrtava moraju prije obilježavanja da se konsultuju sa MUP-om Federacije BiH i da dobiju dozvolu za obilježavanje – istakla Rajilićeva.

U naselju Večići kod Kotor Varoša juče je obilježeno 29 godina od ratnih dešavanja na području ove opštine, gdje su bile istaknute ratne zastave takozvane Armije BiH, a ovom događaju prisustvovao je i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE