22 C
Kotor Varoš

Otvoren sportsko-rekreativni centar u Vrbanjcima

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić i generalni sekretar Saveza opština turskog svijeta Fahri Solak svečano su otvorili sportsko-rekretaivni centar u mjesnoj zajednici Vrbanjci, čija je vrijednost 100.000 KM.

Sredstva za izgradnju fudbalskog, košarkaškog i dječijeg igrališta obezbijedili su Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica u Federaciji BiH i Savez opština turskog svijeta u iznosu od 90.000 KM, dok je opština Kotor Varoš za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 10.000 KM.

Načelnik Sakan je naglasio da je ovo jedan od mnogih projekata koji je zajednički realizovan u saradnji sa federalnim ministarstvom.

„Nastojali smo da obezbijedimo dodatne sadržaje za mlade, ali i za sve one koji se rekreativno bave sportom. Iskreno se nadam da će ovaj sportski centar posjećivati mladi i da će biti od koristi mještanima Vrbanjaca“, rekao je Sakan.

Ministar Ramić je istakao da je Kotor Varoš lijepa sredina za život i da će ovaj projekat podstaći mještane Vrbanjaca da se rekreativno bave sportom.

Generalni sekretar Saveza opština turskog svijeta Fahri Solak je izrazio zadovoljstvo što je prvi put u Kotor Varošu i uvjerenje da će djeca ovog kraja vlastitu budućnost graditi u miru.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i generalni konzul Republike Turske sa sjedištem u Banjaluci Oguz Kilic, predstavnici nevladinih udruženja i brojni mještani.

IZVOR: Opština Kotor Varoš

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE