2 C
Kotor Varoš

SAKAN: Stvaramo stanje u kojem će svaki građanin moći da živi pristojnim životom

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Opština Kotor Varoš je lokalna zajednica sa izuzetno povoljnim poslovnim ambijentom, te je jedna od rijetkih u Srpskoj i BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući brojnim privrednim subjektima.

– Uspjeli smo u protekloj godini da realizujemo značajan broj projekata predviđenih planom kapitalnih investicija i, zahvaljujući domaćinskom poslovanju i racionalnom trošenju budžetskih sredstava, uspjeli smo pokriti budžetski deficit iz prošle godine od 370.000 KM – naglasio je načelnik opštine Zdenko Sakan, dodajući kako je, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima privrednih subjekata u prošloj godini, koji su pozitivno poslovali uprkos izazovima pandemije, u ovoj opštini smanjen broj nezaposlenih.

On je podsjetio da su u 2021. realizovani brojni projekti i da je opština Kotor Varoš ispunila uslove BFC recertifikacije, kojom je obnovila status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Sakan je rekao da to što opština ima BFC certifikat govori potencijalnim investitorima da je riječ o lokalnoj zajednici koja je orijentisana potrebama i zahtjevima privrednika.

Prema njegovim riječima, u Kotor Varošu trenutno je 5.600 zaposlenih, od kojih čak 3.200 u kožarsko-prerađivačkoj industriji.

– Ograničavajući faktor i kočnicu na putu još većeg privrednog razvoja predstavlja nedostatak radne snage i zemljišta u vlasništvu opštine – poručio je Sakan.

On je dodao i da ova lokalna zajednica ima razvijeno preduzetničko središte sa velikim brojem poslovnih subjekata u različitim oblastima poslovanja, od kojih su neki lideri na tržištu.

– Svaki naš korak je usmjeren prema tome da stvorimo stanje u kojem će svaki građanin moći da ostvari svoja prava i živi pristojnim životom. Kotor Varoš želimo napraviti sigurnim mjestom zadovoljnih i uspješnih ljudi – poručio je Sakan.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE