1 C
Kotor Varoš

Priznanje opštini Kotor Varoš za uspješnu resertifikaciju BFC programa

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Na tradicionalnoj manifestaciji Privredne komore Republike Srpske „Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu“, koja je sinoć održana u Banskom dvoru, posebno priznanje za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru BFC SEE programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem pripalo je opštini Kotor Varoš.

Nagradu načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu uručila je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

„Kao sertifikovana opština prolaskom kroz BFC SEE program unaprijeđeno je poslovno okruženje u značajnoj mjeri zahvaljujući jasnim smjernicama kako da se u rad lokalne administracije uvedu najviši međunarodni standardi povoljnog poslovnog okruženja. Zahvaljujući ovom programu Kotor Varoš je izgradio značajno veće kapacitete za brigu o privredi, a želja im je da tako nastave i u narednom periodu, kako bi bili još efikasniji i uspješniji u privlačenju investicija“, istakao je Sakan.

Priznanja namijenjena preduzećima koja su, uprkos svim izazovima, realizovala značajne investicije i zaposlila nove radnike, uručena su „Meridijanu“ iz Banjaluke, „Kalcedonija“ grupi iz Prijedora, banjalučkom „Celeksu“ i „Dermalu“ iz Kotor Varoša.

Priznanje vlasniku i direktoru „Dermala“ Radenku Bubiću uručio je predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

„U protekle dvije godine, koje je obilježila pandemija virusa korona, zaposlili smo 340 radnika, u prva tri mjeseca ove godine 72 radnika, a do kraja godine planiramo da zaposlimo još njih 50 u Kneževu i 80 u Kotor Varošu. U prethodne dvije godine investirali smo pet miliona KM u dvije proizvodne hale u Kotor Varošu i jednu u Kneževu“, rekao je Bubić.

 

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE