1 C
Kotor Varoš

Čupiću povjeren novi mandat na čelu kotorvaroškog Udruženja penzionera

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Ratku Čupiću je ovo četvrti mandat na čelu kotorvaroškog Udruženja penzionera, a predanost u radu i zalaganje za bolji status najstarije populacije u gradu na obalama Vrbanje samo su neki od razloga koje je 26 delegata navelo kao povod njegovog reizborana na današnjoj izbornoj Skupštini.

“Zahvalan sam svim delegatima na pohvalama i reizboru, to mi je obaveza više da u narednom periodu radim još bolje. Posebno ću se zalagati za bolji status penzionera invalida, ali i da onima koji su još dobrog zdravlja obezbijedimo što više druženja i da što kvalitetnije provode vrijeme“, rekao je Čupić i dodao da je ove godine, ukoliko situacija sa pandemijom virusa korona bude dozvolila, planirano tradicionalno druženje penzionera na planini Borja.

Pored druženja pripadnika najstarije populacije na planini Borja povodom 4. jula – Dana borca planirano je druženje sa bratskim Udruženjem iz Teslića, kao i okupljanje u mjesnoj zajednici Grabovica na dan Rođenja Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu.

“Naš prioritet u radu je briga o standardu penzionerske populacije u našoj opštini. Penzioneri su razumni ljudi i znaju u kakvom stanju se nalazi kompletno društvo, zadovoljni su povećanjem penzija, ali se nadaju dodatnim vidovima pomoći od lokalnih zajednica i republičkih institucija“, naglasio je Čupić i pohvalio angažman načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana u podršci najstarijoj populaciji.

Za prvog čovjeka Skupštine kotorvaroškog Udruženja penzionera izabran je Obrad Bojić, koji je istakao da su na današnjoj sjednici verifikovani mandati novih članova Skupštine koje su izabrali mjesni odbori, te da je usvojen izvještaj o radu u protekle četiri godine.

Zamjenik Ratka Čupića u naredne četiri godine biće Veseljko Lukić.

Današnjoj izbornoj Skupštini Udruženja penzionera Kotor Varoš su prisustvovali predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka i banjalučke regije Nikola Gojković i predsjednik Udruženja penzionera opštine Teslić Mile Đurić.

Po završetku sjednice upriličen je ručak za sve delegate i prisutne goste, a predsjednik Ratko Čupić je poštenje predao načelniku Kotor Varoša Zdenku Sakanu.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE