23 C
Kotor Varoš

Prikupljeno 125 doza krvi

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas je prikupljeno 125 doza krvi za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Petoj ovogodišnjoj akciji, koju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, odazvalo se 156 dobrovoljnih davalaca, a 31 lice nije ispunilo uslove za bezbjedno davanje.

Transfuziolog Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Danijela Banjac rekla je da je akcija organizovana uspješno i uz strogu primjenu preporuka za zaštitu od virusa korona i izrazila zadovoljstvo zbog prikupljenih doza krvi.

“Stanovnici Kotor Varoša ponovo su velikim odzivom na akciju pokazali humanost”, istakla je Banjčeva i dodala da je 13 osoba prvi put dalo krv.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović zahvalio je učesnicima akcije, koja je ovaj put organizovana pod sloganom “Da se život ne ugasi”.

On je naglasio da u Kotor Varošu ima sve više dobrovoljnih davalaca krvi, što je garancija da će uvijek biti dovoljno ove dragojcne tečnosti.

Krv je danas darovao i Milorad Savanović, koji je rekao da se sa zadovoljstvom odaziva na akcije dobrovoljnog davanja u Kotor Varošu.

“Ovo je nešto najhumanije što možemo da uradimo u svom životu i tako pomognemo drugima u nevolji”, rekao je Savanović, koji do sada 53 puta darovao dragocjenu tečnost.

U Kotor Varošu ima više od 750 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE