2 C
Kotor Varoš

BUBIĆ: NAKON VIJESTI DA CIPELE PROIZVEDENE U “DERMALU” NOSI PUTIN, KUPCI NAM SE JAVLJAJU SA SVIH STRANA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Vrijedne ruke, mahom ženske, širom Republike proizvode kvalitetnu obuću na kojoj nam mogu pozavidjeti mnogi, a u prilog tome govori činjenica da su cipele iz Srpske obišle cijeli svijet, jer njih nose svjetski lideri, od Aleksandra Vučića do Vladimira Putina.

Odgovornost u radu i predanost odavno su na ovim prostorima prepoznale svjetske firme, koje već godinama sarađuju sa domaćim preduzećima i povjeravaju im ozbiljne poslove.

Zamjenik direktora Fabrike obuće “Dermal”, koja u Kotor Varošu i Kneževu zapošljava 1.240 radnika, Stefan Bubić s ponosom priča za “Glas Srpske” da već osam godina rade sa njemačkom kompanijom “Haidž”. U pogonu u Kneževu za ovu kompaniju rade obuću proizvodne linije “crni orao”, odnosno treking i program lovačke opreme, u koju spada i cipela koju nosi predsjednik Rusije.

– Cipele koje nosi predsjednik Putin jedan su od najboljih artikala na tržištu, imajući u vidu da su napravljene od materijala vrhunskog kvaliteta, zbog čega je i njihova cijena visoko pozicionirana. Proizvodimo oko 500 pari mjesečno, uglavnom po posebnim narudžbama. Cijena u maloprodaji je 199,9 evra. Cipela je nepromočiva i uglavnom je za šetnju, lov i druge aktivnosti – rekao je Bubić i dodao da proces proizvodnje jednog para traje oko dva časa.

Cipela je napravljena od kvalitetnog prirodnog materijala, junećeg nubuka, a unutra je goroteks postava. Nakon što je Srpskom i regionom odjeknula vijest da cipele proizvedene u “Dermalu” nosi Putin, na njihovu adresu svakodnevno stižu potraživanja sa svih strana, od Hrvatske do Crne Gore.

Osim za “Haix”, rade i za “Meindl”, koji je vlasnik slovenačke “Planike”, kao i žensku modnu obuću za “Paul Green”.

– Proizvedemo dnevno oko 6.000 pari gornjišta i oko 1.200 pari gotove obuće – istakao je Bubić, podsjetivši da su punom parom radili i u jeku pandemije virusa korona, zapošljavali dodatne radnike i proširivali fabriku. Inače, ova fabrika obuće spremala je desetine hiljada pari obuće za “Oktoberfest” u Minhenu, zatim cipele za englesku i francusku vojsku, kao i za zaposlene u belgijskim poštama, te američke vatrogasce.

Osim kvalitetnih cipela iz Kneževa i Kotor Varoša, svijet su obišle i one proizvedene u Derventi i Banjaluci.

(Glas Kotor Varoša)

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE