12 C
Kotor Varoš

VELIMIR SAKAN: NE SMIJE SE DOZVOLITI DA UTICAJ POJEDINACA UTIČE NA JEDINSTVO U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Interese Republike Srpske moraju zajedno braniti i vlast i opozicija u Srpskoj, jer je Republika Srpska značajnijа od bilo koje političke partije.

Izjavio je to sinoć za ATV Velimir Sakan, osnivač PDP-a u Kotor Varošu i visoki funkcioner te stranke.

Sakan, koji je dugi niz godina bio jedan od najaktivnijh poslanika PDP-a u NSRS, naglasio je da će u periodu koji je pred nama biti novih pritisaka na Republiku Srpsku, dodajući da pojedinci, svojim ishitrenim potezima, dovode u pitanje srpsko jedinstvo, koje je neophodno za odbranu pozicija Srpske.

On je istakao da aktuelnu krizu u BiH nisu proizveli zvaničnici i institucije Republike Srpske, nego oni koji su nametanjem odluka izazvali odgovor iz Srpske.

Komentarišući činjenicu da Narodna skupština Republike Srpske, na posljednjem zasijedanju,  nije potvrdila povredu vitalnog interesa RS ni po jednom vetu, koji je uložio Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH,  Sakan je rekao da je to greška.

Sakan je naglasio da srpski član Predsjedništva BiH, kada zatraži podršku institucija Republike Srpske treba i da je dobije, jer se ne davanjem podrške u ovom slučaju ruši njegov dignitet.

’’Ne smije se dozvoliti da uticaj pojedinaca utiče na jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske’’, poručio je Sakan, koji je u mandatu Mladena Ivanića bio savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sakan je podsjetio da je u mandatu Pedija Ešdauna bio predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dodajući da je odbrana policije RS i sprječavanje njenog ukidanja u to vrijeme bio jedan od najvećih otpora koje je Srpska pružila.

’’Na jednom od sastanak o reformi policije, koji je održan na Vlašiću, rekao sam Ešdaunu da će on u BiH provesti svoj mandat i iz nje otići, ali da zaboravlja činjenicu da mi ostajemo ovdje’’, rekao je Sakan.

Izvor: ”Glas Kotor Varoša”

 

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE