1 C
Kotor Varoš

PROSLAVLJENA KRSNA SLAVA OPŠTINE KOTOR VAROŠ

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu danas je služena liturgija povodom krsne slave opštine – Svetog apostola i jevanđeliste Luke, nakon čega je obavljen slavski obred.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan čestitao je krsnu slavu opštine svim stanovnicima uz želju da, poštujući i uvažavajući jedni druge, zajednički rade za dobrobit opštine.

“Lokalna uprava će nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata, čija će realizacija omogućiti poboljšanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine”, rekao je Sakan.

On je naglasio da je ova lokalna zajednica jedan od oslonaca privrednog razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske, te nosilac prestižnog BFC SEE sertifikata.

“Opština Kotor Varoš ispunila je uslove BFC resertifikacije kojom je obnovila status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem, prema novom izdanju BFC SEE standarda visokom ocjenom”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, u procesu sertifikacije opština Kotor Varoš je unaprijedila proces pružanja usluga građanima, kao i postojećim i potencijalnim investitorima.

“Jači razvoj, veći priliv investicija iz inostranstva i nova radna mjesta samo su neke od prednosti koje opštinama i gradovima u Srpskoj donosi sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, a koji je, sa druge strane, ulagačima pokazatelj efikasne lokalne administracije i povoljne investicione klime”, naglasio je Sakan.

On je rekao da lokalna administracija na ekspeditivan, transparentan i efikasan način rješava sva pitanja u vezi sa ulaganjima u privredu.

“Prepoznati smo kao jedna od najefikasnijih lokalnih zajednica. Nekoliko naših kompanija dobilo je međunarodna priznanja isključivo zato što posluju na području Kotor Varoša, opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem”, naveo je on.

Sakan ističe da je za unapređenje privrede ključno bilo formiranje poslovnih zona u lokalnoj zajednici, gdje okosnicu privrednog razvoja čine obućarska, metalna i drvoprerađivačka industrija.

“To je potvrda da je opština spremna da izađe u susret investitoru i olakša proces pokretanja proizvodnje”, kaže Sakan.

Slavskoj svečanosti su, osim radnika administrativne službe, prisustvovali i lokalni privrednici, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, kao i načelnici susjednih opština Čelinac i Kneževo.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE