12 C
Kotor Varoš

OPTUŽENI ZA POKUŠAJ DVOSTRUKOG UBISTVA SINIŠA BOJIĆ IZ MASLOVARA: NISAM ŽELIO DA UBIJEM SLAVIŠU PETRUŠIĆA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Optuženi za pokušaj dvostrukog ubistva Siniša Bojić (27) iz Maslovara kod Kotor Varoš potvrdio je u banjalučkom Okružnom sudu da je pucao na Slavišu Petrušića, ali samio da bi ga zaplašio i da nije želio nikoga da ubije.

Bojić je istakao i da se ne sjeća da je pucao na sprat kuće na kojem živi Petrušićev brat Mladen, te im se izvinio zbog svega.

Ispričao je da je kobnog dana išao do njihove kuće da pita Slavišu zašto ga je udario tokom tuče ispred kafića “Moto” na benzinskoj pumpi ”Slavuljica” u Maslovarama.

– Tog dana sam pravio zadušnice pokojnom bratu i pili smo. Zajedno sa Dejanom Vučanovićem svratio sam na kafić na pumpi. Prišao mi rođak Đorđe Bojić pa smo izašli napolje. Dok smo bili vani prišao je Slaviša i udario me. Tada sma ga uhvatio, a on mene i došlo je do opšte tuče – rekao je optuženi Bojić i priznao da je bio ljut i histeričan.

Prisjetio se da je sav bio krvav i da je otišao u kafanu gdje vidio da mu je oko zatvoreno i pukla arkada te se umio.

– Kada sam izašao nije nikog bilo. Otišao sam kući kod Slaviše Petrušića da ga pitam zašto me udario i da ga isprepadam, a ne da ga ubijem. Nisam ja ubica neki pa da hodam s puškom. Kada sam pozvonio na vrata on je otvorio i pričali smo četiri – pet minuta i on mi je rekao “hajde budalo jedna, vidiš da si pijan” i zatvorio vrata. Ne znam šta mi je bilo, pomjerio sam se unazad i pucao – rekao je Bojić i istakao da je znao da Slaviša nije iza vrata, jer su ona od stakla pa je primjetio kada je on otišao.

Tokom suđenja Slaviša Petrušić ga je pitao da li je siguran da ga je on baš udario, a Bojić je rekao da jeste, jer je on jedini bio ispred njega kada je udaren.

– Nisam ja, udario te je koljenom Dejan Bojić, kada si pao preko mene dok smo se gurali – rekao je Slaviša.

Optuženi Bojić mu je tad odgovorio: “Svaka čast, to poštujem”, te je istakao da sada vjeruje Slaviši, te ponovio da nije htio da ubije nikoga.

Članove sudskog vijeća je interesovalo zašto je Bojić pucao na vrata kuće Petrušića ako mu je bila namjera da samo zaplaši Slavišu, a Bojić je rekao: “Otkud znam, bukvalno budala, pa eto”!

Optuženi je na kraju ponovio da se ne sjeća svega niti kako je otišao do kuće Petrušića. Istakao je da mu je sporna puška ostala od pokojnog brata koji je umro, te da je kobne večeri bila u gepeku automobila.

Tužilaštvo je u ovom predmetu završilo izvođenje dokaza, a branilac optuženog Bojića, advokat Marko Mikeš, tražio je novo psihijatrijsko i balističko vještačenje, što je Sud odbio.

Optužnica Bojića, piše ”Glas Srpske”, tereti da je je braću Slavišu i Mladena Petrušić pokušao da ubije 6. marta oko 21.30 časova nakon što se posvađao sa Slavišom kod kafića “Moto” u Maslovarama.

Nakon tuče otišao je te se s puškom vratio do kuće Petrušića. Pokucao je navrata, a kada mu je Slaviša otvorio na njega je zapucao i na sreću promašio ga. Tada je Mladen izašao na balkon i pitao Bojića, “šta to radiš čovječe”, a on je zapucao i na njega, ali ga nije pogodio, jer se on bacio na pod.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE