2 C
Kotor Varoš

DEJAN SIMIĆ “ČASNI VITEZ” KOTOR VAROŠA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Dejan Simić osvojio je titutlu “Časnog viteza Kotor Varoša” pobijedivši na plivanju za Časni krst koje je pred velikim brojem sugrađana održano na rijeci Vrbanji.

Pobjednik današnjeg takmičenja je dobio zlatni dukat, dar Duška Lalovića, umjetničku sliku Gorana Čupića i zastave Vojske Republike Srpske i Srpske, a svi ostali učesnici dobili su prigodne poklone kao nagradu za ispoljenu odvažnost i ljubav prema pravoslavnoj vjeri i tradiciji.

“Samim tim što sam učestvovao osjećam se prelijepo. Ispunio sam svoju dušu vjerom u Boga. Zahvalio bih se svima koji su organizovali ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici”, rekao je Simić.

Simić je pobijedio u konkurenciji 19 hrabrih plivača. Inicijativu za ovu manifestaciju pokrenulo je Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, a načelnik opštine Zdenko Sakan bio je generalni pokrovitelj.

“Sve današnje učesnike smatram pobjednicima, iako je samo jedan prvi doplivao do Časnog krsta. Lokalna zajednica će i ubuduće biti uz ovu manifestaciju i zahvalio bih svima koji su dali doprinos da se ovo danas organizuje”, naglasio je Sakan.

Organizator šestog plivanja za Časni krst u Kotor Varošu bilo je Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opština Kotor Varoš, a arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je posebno pohvalio inicijatore takmičenja.

“Zahvaljujući našim fudbalskim veteranima i njihovim prijateljima. I ove godine smo na veličanstven način organizovali plivanje za Časni krst povodom našeg velikog praznika”, istakao je Narić.

Poklone za učesnike obezbijedili su načelnik opštine Kotor Varoš, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije i brojni privrednici.

Prije plivanja za Časni krst služena je Sveta liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, a nakon toga je svečana Bogojavljenska litija krenula ispred crkve prema mostu u naselju Kotor.

IZVOR: OPŠTINA KOTOR VAROŠ

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE