1 C
Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ: U ŠKOLSKIM KLUPAMA 154 PRVAČIĆA

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – U centralnoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“, njenim područnim odjeljenjima u Vrbanjcima, Zabrđu i Prisoju, i u područnim školama u Maslovarama i Šipragama u novu školsku godinu upisano su 154 prvačića, što je za sedam učenika više nego prošle godine.

U centralnoj osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Kotor Varošu i područnim školama izvršene su neophodne pripreme za početak nastave.

Broj upisanih prvačića /101/ u centralnoj školi veći u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Nastava u novoj školskoj godini počela je danas u tri centralne osnovne škole – Kotor Varoš, Maslovare, Šiprage.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan čestitao je danas svim kotorvaroškim učenicima početak nove školske godine, a prvačićima, po tradiciji, uručio prigodne poklone.

Sakan je posebno poželio prvačićima da uspješno savladaju sve prepreke koje tokom školovanja budu imali i da se lijepo druže, poručivši da će Opštinska uprava učiniti sve na stvaranju što boljih uslova u školama.

Načelnik Sakan pokloniо је Osnovnој školi „Sveti Sava“ dva televizora, koja će biti korištena za razrednu nastavu u područnim odjeljenjima u Zabrđu i Vrbanjcima.

Od 162 učenika koji su završili deveti razred u svim školama, njih 92 nastaviće školovanje u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ u ovom gradu.

Zahvaljujući saradnji sa resornim ministarstvom i ove godine će besplatne udžbenike dobiti učenici od prvog do četvrtog razreda, zatim učenici pobjednici republičkih takmičenja u školskoj 2020/2021. godini, kao svi učenici od trećeg do devetog razreda osnovnih škola koji su treće i naredno po rođenju dijete iz porodica sa troje i više djece.

IZVOR: OPŠTINA KOTOR VAROŠ

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE