2 C
Kotor Varoš

RADENKO BUBIĆ: SREDINOM AVGUSTA POSAO ZA JOŠ 120 RADNIKA U ”DERMALU”

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Narudžbe iz inostranstva uveliko povećavaju obim posla u domaćim preduzećima, zbog čega se u dva preduzeća iz sektora obućarske industrije u Srpskoj otvara još 200 radnih mjesta.

Direktor i vlasnik Fabrike obuće “Dermal”, koja u Kotor Varošu i Kneževu zapošljava 1.190 radnika, Radenko Bubić rekao je za ”Glas Srpske”  da je opremanje nove hale u Kotor Varošu u samom finišu te da bi polovinom avgusta trebalo da započnu proizvodnju i u novom objektu.

– Do kraja mjeseca bi trebalo da instaliramo novu opremu, potom slijedi kolektivni godišnji odmor, tako da vjerujem da će nova hala biti puštena u rad sredinom avgusta. Kod nas je konkurs za posao konstantno otvoren. Nova hala namijenjena je za montažu obuće i planiramo da zaposlimo još 120 radnika – rekao je Bubić.

Naglasio je da je cilj preduzeća da što više rade gotov proizvod i imaju što veću finalizaciju.

– Dnevno šijemo 5.500 pari obuće, a plan je da u narednom periodu radimo i 2.500 pari gotove obuće – rekao je Bubić i dodao da su Njemačka, Austrija, Slovačka, Slovenija i Italija najveća tržišta na koja “Dermal” plasira svoje proizvode. Kazao je da ponuda ima mnogo više nego što imaju kapaciteta da urade na dnevnom nivou.

Radenko Bubić je rekao da će radnici “Dermala” za ovaj mjesec dobiti plate veće za četiri ili pet odsto, odnosno jednu ili jednu i po dnevnicu više.

– Pred kraj godine trebalo bi da uslijedi novi rast plata u skladu sa rastom obima posla – rekao je Bubić.

IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE