1 C
Kotor Varoš

KOTORVAROŠANKA NEDA SMILJIĆ STUDENT GENERACIJE

TOP VIJESTI

BANJA LUKA – U Banjaluci je je danas obilježen Dan banjalučkog Univerziteta, a tim povodom najboljim studentima su uručene nagrade.

Našoj Kotorvarošanki Nedi Smiljić pripala je zlatna značka Univerziteta u Banjaluci, kao  studentu generacije na Filozofskom fakultetu, a nagradu joj je uručio rektor Radoslav Gajanin.

Neda Smiljić je u toku srednjoškolskog obrazovanja bila i učenik generacije u SC ”Nikola Tesla” Kotor Varoš.

Govoreći o radu Univerziteta u Banjaluci, rektor Radoslav Gajanin je rekao da on napreduje u svim oblastima i pored teških okolnosti koje su izazvane pandemijom korona virusa.

“Kada pogledamo nastavni proces i pored teškoća koje smo imali, uspijeli smo prošlu akademsku godinu okončati bez ikakvih problema, kombinujući klasične i onlajn vidove nastavnog procesa”, istakao je Gajanin.

Univerzitet u Banjaluci danas je vodeća visokoškolska obrazovna institucija u Republici Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH, a u svom sastavu ima 16 fakulteta, jednu akademiju i jedan institut.

Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine, a prilikom osnivanja u njegovom sastavu je bilo pet fakulteta – Elektrotehnički, Tehnološki, Mašinski, Pravni i Ekonomski i tri više škole.

Izvor: ”Glas Kotor Varoša”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE