2 C
Kotor Varoš

Sjećanje na poginule borce treba da ostane trajno

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Boračka organizacija opštine Kotor Varoš obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija i parastos poginulim borcima.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske, te im odao zahvalnost, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

“Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata”, rekao je Narić.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Kotor Varošu, nakon čega su u prostorijama Boračke organizacije upriličeni lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Miladin Savanović čestitao je svim borcima današnji praznik i apelovao na slogu i jedinstvo o strateškim i vitalnim pitanjima za Republiku Srpsku.

“Čuvajući tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata, šaljemo poruku da nema preče i važnije stvari nego da potomci čuvaju vrijednosti svojih predaka“, istakao je Savanović.

Čestitajući krsnu slavu Boračkoj organizaciji, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da borci koji su dali život za svoj zavičaj i Republiku Srpsku ne smiju biti zaboravljeni.

Izvor: Opština Kotor Varoš

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE