1 C
Kotor Varoš

RADENKO BUBIĆ: PROGRAM ”DERMALA” JOŠ TRAŽENIJI ZBOG RASTA CIJENE TRANSPORTA KINESKE ROBE

Kako je poskupio transport i proizvodi iz Kine, naša roba se sve više traži – navodi Bubić.

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Drastičan skok cijena transporta robe iz Kine, a samim tim i povećanje cijena repromaterijala, natjerao je mnoge domaće kompanije u Republici Srpskoj da se prilikom uvoza sirovine okrenu i drugim tržištima, poput Turske i Italije.
Vlasnik i direktor fabrike obuće Dermal iz Kotor Varoša Radenko Bubić kaže da su cijene transporta robe iz Kine i do deset puta veće.
– Evidentno je da se kompletan transport sporije odvija, pa nam sve teže i sporije stižu repromaterijali – navodi Bubić, čija firma, kako kaže, oko 90% repromaterijala nabavlja iz Italije.
Radenko Bubić, vlasnik i direktor ”Dermala”
Ističe da su veoma malo repromaterijala do sada i uvozili iz Kine, ali da će se skok cijena transporta iz te zemlje svakako odraziti i na njihovo poslovanje.
– U posljednje vrijeme počeli smo neke repromaterijale uvoziti iz Turske, koja se pokazala kao veoma praktična zemlja, sa brzim rokovima prilikom isporuke, a kvalitet joj je odgovarajući – istakao je Bubić za ”Glas Srpske”, a prenosi portal ekapija.com.
Bubić dodaje i da njihovoj firmi u neku ruku i odgovara to što su skočile cijene transporta robe iz Kine, jer proizvode radni i zaštitni program obuće, koji je do sada bio ugrožen niskim cijenama kineske robe.
– Kako je poskupio transport i proizvodi iz Kine, naša roba se sve više traži – navodi Bubić.
Dodaje da u idućem periodu treba očekivati i poskupljenja robe u Srpskoj.
– Svako poskupljenje transporta i repromaterijala vuče za sobom novo poskupljenje, tako da je neminovno da će se odraziti na cijene naših usluga – poručuje Bubić.
IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE