2 C
Kotor Varoš

“Arboreko” traži poštovanje ugovora ili slijedi tužba

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Preduzeće “Arboreko” zaprijetilo je tužbom Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” Kotor Varoš zbog nepoštivanja ugovora zaključenog sa “Šumama RS” kojim je definisana kupovina i isporuka drvnih sortimenata pomenutoj kotorvaroškoj firmi.

“Arboreko” je zaključio ugovor sa “Šumama RS” 8. januara 2021. godine kojim je definisana dinamika isporuke trupaca bukve.

– Za ugovorene količine drvnih sortimenata ugovorena je avansna uplata, a tu obavezu uredno izvršavamo. Budući da dinamika isporuka nije ispoštovana niti u jednom mjesecu u prvoj polovini 2021. godine primorani smo da zatražimo poštivanje ove ugovorne obaveze koja je primarna i ključna za nastavak saradnje – navedeno je u dopisu koji je uprava “Arboreka” uputila rukovodstvu “Šuma RS” i Šumskog gazdinstva “Vrbanja”.

Iz “Arboreka” podsećaju da je obaveza Šumskog gazdinstva “Vrbanja” da postupi na osnovu ugovora i obezbijedi ugovorene količine drvnih sortimenata.

– Isporučene količine značajno su manje od ugovorenih, a mi nismo nikada obaviješteni o razlozima nepoštivanja ugovorene obaveze. Nepoštivanjem ugovornih obaveza onemogućeni smo da realizujemo planiranu proizvodnju i ispoštujeno obaveze prema svojim kupcima zbog čega trpimo značajnu materijalnu štetu – istakli su u “Arboreku”.

Podsjetivši da je ugovorom predviđeno da je, ukoliko ne ispoštuje dinamiku isporuke, prodavac dužan da neisporučenu količinu drvnih sortimenata isporuči u prvom narednom mjesecu, u “Arboreku” navode da to nije učinjeno mjesecima.

– Predlažemo da bude zaključen aneks ugovora kojim bi bila utvrđena nova dinamika isporuke drvnih sortimenata za cjelokupnu količinu ugovorenih, a neisporučenih količina zaključno sa junom kao i preostalih količina predviđenih za isporuku do kraja godine. Pozivamo vas da se u roku od osam dana očitujete o iznesenim navodima i prijedlozima, a u slučaju vašeg ćutanja ili odbijanja prijedloga za zaključenje aneksa ugovora bićemo primorani da podnesemo tužbu za nadoknadu štete zbog nepoštivanja ugovornih obaveza – poručili su iz “Arboreka”.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE