2 C
Kotor Varoš

BUBIĆ: “DERMAL” JEDAN JE OD NAJVEĆIH PROIZVOĐAČA SERIJSKE OBUĆE NA PROSTORU BIVŠE JUGOSLAVIJE

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša, sa oko 1.220 radnika, jedan je od najvećih proizvođača serijske obuće na prostoru bivše Jugoslavije, u kojoj se dnevno proizvodi oko 2.000 pari moderne i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće, izjavio je danas vlasnik i direktor fabrike Radenko Bubić.

“Većinu obuće isporučujemo firmama iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke, Francuske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, sa kojima imamo potpisane ugovore. Osim u zemlje Balkana, plasiramo i na mnoga druga tržišta u Evropi”, rekao je Bubić novinarima u Kotor Varoši, nakon posjete premijera Republike Srpske Radovana Viškovića proizvodim pogonima ove fabrike.

On je podsjetio da je “Dermal” osnovan 2002. godine kao trgovačko preduzeće, a da je 2004. godine počeo sa proizvodnjom obuće, dok danas ima dvije moderno opremljene proizvodne jedinice na području Kotor Varoša i Kneževa.

Proizvodni pogoni “Dermala” nalaze se na prostoru nekadašnjeg “Proleksa”. Renoviranje postojećih i izgradnja novih pogona, ulaganje u novu opremu, sve su to investicije koje su, prema riječima Bubića, finansirane iz vlastitih sredstava.

“U protekle dvije godine, koje je obilježila pandemija virusa korona, zaposlili smo 340 radnika, u prva tri mjeseca ove godine 72 ranika, a do kraja godine planiramo da zaposlimo još njih 50 u Kneževu i 80 u Kotor Varoši. U prethodne dvije godine investirali smo pet miliona KM u dvije proizvodne hale u Kotor Varoši i jednu u Kneževu”, naveo je Bubić.

Preduzeće “Dermal”, osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, pod kojim se podrazumijeva izrada gotove i polugotove obuće za inostrane partnere, kao što su “Haiks”, “Majndl” i modna ženska obuća “Pol Grin”.

“Konstantno povećavamo proizvodne kapacitete da bismo zadovoljili potrebe kupaca, a istovremeno raste i broj zaposlenih. Potreba za novim radnicima uvijek postoji, imamo ih 900, što nas čini najvećim domaćim poslodavcem u kotorvaroškoj opštini”, dodao je Bubić.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE