2 C
Kotor Varoš

Glamočak optužuje Dodika za lažni patriotizam

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika sa Gabrijelom Eskobarom, pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo Republike Srpske“, kazao je član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak.

Na sceni nova predstava lažnog SNSD patriotizma

– Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a kao sad oko navodnog vraćanja nadležnosti imali smo i sa referendumom o Danu Republike Srpske 2016. godine koji je održan u zadnjoj sedmici pred izbore. Višković danas opet zamajava javnost na isti način kao te 2016. – istakao je Glamočak.

„SNSD je i tada organizovao referendum a iza kulisa su iz kabineta predsjednika Vlade, Narodne skupštine i Republike stalno pisali visokom predstavniku, OHR-u, i Ustavnom Sudu BiH da je to anketa a ne klasični referendum i takva je bila i sudbina referenduma“, pojasnio je Glamočak.

On kaže da vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio sa terminom opštih izbora u oktobru naredne godine.

„Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika sa Gabrijelom Eskobarom, pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo Republike Srpske“, kazao je član Predsjedništva SDS.

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH.

„Кad je trebalo sa strancima smjenjivati funkcionere SDS-a Dodik je bio spreman da da sve naše nadležnosti i teško stečenu političku poziciju Republike Srpske. Ima nas koji pamtimo da su Dodik i Gabrijel Eskobar bili i više nego u prijateljskim odnosima tokom Eskobarovog prvog angažmana u BiH? Ništa se nije promjenilo pa je Dodik i danas spreman dovesti našu političku poziciju u pitanje kako bi premostio još samo jedan izborni ciklus na vlasti“, zaključio je Glamočak.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE