11 C
Kotor Varoš

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA „HAJDUČKE VODE 2021“

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je danas na Hajdučkim vodama Likovnu koloniju koja je okupila 11 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Kotor Varoša.


Sakan je rekao da kolonija ima za cilj da podigne svijest o likovnoj umjetnosti kako u Kotor Varošu tako i u okolini.

“Vjerujem da će u naredna dva dana 11 umjetnika pronaći inspiraciju u prirodi i  ambijentu Hajdučkih voda i planine Borja, te da će svojim djelima obogatiti fundus galerije u našem gradu”, poručio je Sakan.

Umjetnici će u toku dvodnevne likovne kolonije imati zadatak da naslikaju po jedno platno, a možda i više u zavisnosti od senzibiliteta umjetnika.

“Najznačajnije je da svaki autor radi ono što mu je najjače i najbliže, jer tako, po mom iskustvu, nastaju najbolji radovi, a ovaj ambijent je sjajna inspiracija. Tokom trajanja kolonije umjetnici će moći da razmijene mišljenja o radovima, da sumiraju utiske i na kraju da nastala djela izlože, a jedan dio slika ćemo pokloniti našim domaćinima”, rekao je inicijator ove manifestacije diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić.

Učesnici likovne kolonije „Hajdučke vode 2021” su Branko Rusmir, Dara Božičković, Muhamed Huskić, Goran Čupić, Teodora Jurić, Marija Marić, Željka Narić, Ivana Stamenković, Ana Borić, Ivana Jurić i Jelena Jurić iz Kotor Varoša.

 

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE