2 C
Kotor Varoš

U Obodniku osveštan spomenik srpskim junacima

TOP VIJESTI

U kotorvaroškoj Mjesnoj zajednici Obodnik danas je osveštan novoizgrađeni spomenik za 16 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Sredstva za izgradnju spomenika obezbijedili su Boračka organizacija Republike Srpske i ppštinska uprava, a značajan doprinos u izgradnji pružili su Komunalno preduzeće “Bobas” i građevinsko preduzeće “Dekol”.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je ovaj spomenik oblik trajnog sjećanja na vrijeme i ljude koji su najviše dali za odbranu slobode srpskog naroda i teritorije Republike Srpske.

“Izgradnja spomenika znak je zahvalnosti onima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku, za mir i slobodu. Ujedno, ovaj spomenik će budućim pokoljenjima svjedočiti o ljudima koji su za našu slobodu dali živote”, rekao je Savčić i dodao da srpski narod, nakon što je toliko dao za stvaranje Republike Srpske, sada treba da je gradi i jača, a da političke razmirice rješava dijalogom u institucijama i uz poštovanje zakona.

Poginulim srpskim borcima služen je parastos, a cvijeće su kraj spomen-obilježja položili delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, opštinske Boračke organizacije i opštine Kotor Varoš.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE