2 C
Kotor Varoš

Služen parastos poginulim policajcima

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Pripadnici kotorvaroške Policijske stanice su povodom Dana policije – 4. aprila i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske odali pomen poginulim pripadnicima Stanice javne bezbjednosti /SJB/ Kotor Varoš.

Parastos je služio arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić koji je rekao da su poginuli policajci heroji, jer su dali život za odbranu Republike Srpske.

“Pripadnici MUP-a su bili na braniku otadžbine u proteklom ratu zajedno sa Vojskom Republike Srpske. Važno je da nove generacije imaju u vidu žrtvu koju su dali poginuli u proteklom ratu, jer je i tada policija čuvala Srpsku, slobodu i bezbjednost građana, a i danas to čini“, poručio je Narić i pohvalio zaposlene u Policijskoj stanici što se svake godine okupljaju na ovaj dan i molitvom odaju pomen kolegama.

Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Igor Kovačević, čestitajući Dan policije svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, naglasio je da se posebno poštovanje na ovaj dan mora odati poginulim policajcima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske i čiju žrtvu ne smijemo zaboraviti ni mi, ni buduće generacije.

“Policajci su u ovim izazovnim vremenima pokazali da su uz građane Republike Srpske i da sve svoje poslove i zadatke obavljaju krajnje profesionalno i odgovorno, a u korist svih naših građana. Uvijek ćemo biti spremni za sve poslove i zadatke na zaštiti bezbjednosti Republike Srpske“, poručio je Kovačević.

On je rekao da je bezbjednosna situacija na području ove opštine u svim segmentima na zadovoljavajućem nivou.

“U prošloj godini smanjen je broj krivičnih djela i znatno je poboljšana bezbjednost u saobraćaju”, zaključio je Kovačević.

 

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE