10 C
Kotor Varoš

UDBA IMALA DOUŠNIKA I U KOTOR VAROŠU

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Mnogi političari i novinari i danas su na vezi sa ljudima iz DB-a, danas OBA, ili BIA. Rjeđe su neposredni saradnici, a češće je to odnos u kom političari i novinari sjede s pripadnicima DB i cinkare, daju komentare, pričaju o intrigama i (ili) ružno o kolegama, i te priče se unose kao bilješke, na osnovu kojih kasnije mogu da se rade neke strategije.

Dakle, pitanje je da li važi ono staro pravilo, jednom doušnik – zauvijek doušnik.

Pregledavajući listu dužu od 6.000 imena svih tih saradnika Službe državne bezbjednosti i bezbjednosno interesantnih ljudi, tada “neprijatelja sistema”, više je nego očigledno da su gotovo svi saradnici danas napravili uspješne profesionalne i političke karijere, da su veoma poželjni u vladajućim krugovima i medijima i da su oni jedini tumači istine, ma kakva tema da je na dnevnom redu.

S druge strane, onima koje su oni “cinkarili” operativcima Službe državne bezbjednosti su sva vrata javnih ustanova zatvorena, oni su nepoželjni u društvenom i javnom životu. Najbolji primjer za to je prof. dr Nikola Mojović, nesumnjivo danas jedan od vodećih srpskih intelektualaca kojeg, na primjer, nema u javnim istupima, a ni jedan predsjednik RS nije ga ni ponudio da mu bude savjetnik, iako su kroz te kabinete defilovale razne ulizice i po pravilu neznalice.

Profesor Mojović imao je podeblji dosije u UDBI, koja ga je označila kao anarholiberala. Za njegovo “neprijateljsko djelovanje” bili su zaduženi neki studenti Pravnog fakulteta, a među njima i Slobodan Župljanin.

Ali, tamo gdje država ne može da pomogne, Slobodan Župljanin je poražen – na izborima! Propao je kao kandidat SP za poslanika u NSRS na izborima 2018. godine, a potom i kao kandidat iste partije za načelnika Kotor Varoša, dvije godine kasnije.

Izvor:  Istinito

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE