20 C
Kotor Varoš

„Godinama me nezakonito tuže zbog odvoza otpada“: Bogdan iz Kotor Varoši ogorčen na postupanje komunalnog preduzeća

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Bogdan Vujinović iz Kotor Varoši tvrdi da mu lokalno komunalno preduzeće “Bobas” godinama nezakonito naplaćuje odvoz smeća.

Vujinović objašnjava da se računi za otpad dostavljaju preduzeću koje je u vlasništvu njegovog sina, a koje uopšte nema otpada.

Naime, preduzeće „Bobas“ kako navodi Vujinović, dostavlja račune za usluge „smeće za domaćinstvo“, ali ovu uslugu ne izvršavaj, jer preduzeće spaljuje sav otpad koji napravi.

– Imamo preduzeće za obradu drveta i mašine koje su u skladu sa standardima. Sav otpad koji napravimo spaljuje se u pećima, tako da je jedini trošak “Bobasa” u konkretnom slučaju, odnosno njihov trud samo što moraju otkucati račun i ništa drugo. Ispostavljaju račune za uslugu koju i ne obavljaju – objasnio je Vujinović za Srpskainfo.

Ovaj Kotorvarošanin se već godinama pokušava izboriti za pravdu, dok sudovi po automatizmu presuđuju u korist komunalnog preduzeća iz Kotor Varoši.

Pokucao je Vujinović na vrata mnogima, a odgovori su gotovo identični – nismo nadležni.

Došao je ovaj Kotorvarošanin i do Odbora Narodne skupštine za predstavke, prijedloge i društveni nadzor.

On je podsjetio da su godinama na adresu kuće u kojoj stanuje sa sinom ispostavljali račune u visini od 24 marke, a da je to nakon odluke Ustavnog suda RS smanjeno na sedam maraka, kao i drugima.

Zbog svega su mu kako kaže, sa penzije odbijali po stotinu maraka.

Ono što je najtragičnije u svemu jeste da se preduzeću koje je u vlasništvu njegovog sina i dalje ispostavljaju računi za komunalne usluge u visini od 94 marke.

“SVJESNO IZBJEGAVA PLAĆANJE”

Iako nismo uspjeli dobiti komentar nadležnih iz komunalnog preduzeća, u dopisuju koji je “Bobas” uputio na zahtjev Narodne skupštine RS, između ostalog, je objašnjeno da preduzeće nema ovlaštenja da oslobodi Vujinovića plaćanja obaveza za odvoz otpada. U ovom dopisu se ističe i kako Vujinović “svjesno izbjegava da izmiruje svoje komunalne obaveze”.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE