10 C
Kotor Varoš

Radmanović ostaje na čelu ŠG ”Vrbanja”, Kušljić ostao kratkih rukava

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ – Veoma brzo nakon imenovanja novog rukovodioca u ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš, drvoprerađivači iz tog kraja su počeli da pišu dopise upravi “Šuma” kako ne dobijaju ugovorene količine drvnih sortimenata, tvrdeći da je problem eskalirao u drugom kvartalu.

Novi v.d. direktora Sanel Radmanović uputio nas je na upravu “Šuma” u kojoj su nam rekli da je do kašnjenja u isporuci šumskih sortimenata došlo zbog zaostatka u izvršenju fizičkog obima proizvodnje, koje je prouzrokovano lošim vremenskim uslovima u aprilu i maju, kao i činjenice da su u žalbenom postupku javnih nabavke usluga radova bili blokirani procesi izvođenja usluga u šumarstvu.

– Napominjemo da je u prvoj polovini godine ŠG “Vrbanja” planiralo proizvodnju, odnosno isporuku od 43.285 metara kubnih, a da je realizovano 36.264 kubnih metara ili 85 odsto od plana. Iz toga proizilazi da ugovori nisu mogli biti ispoštovani u potpunosti jer ni proizvodnja nije izvršena u potpunosti. Osim toga, određen broj kupaca je bio u avansu zbog čega je bilo nemoguće vršiti isporuku – objašnjavaju u “Šumama RS”.

Lokalni SNSD u Kotor Varošu pokušava na sve načine centrali stranke u Banjaluci plasirati informacije o navodnoj nesposobnosti i nelojalnosti Sanela Radmanovića, v.d. direktora ŠG ”Vrbanja”, kako bi se izdejstvovala njegova smjena.

Ali, od toga očigledno nema ništa, jer iza Radmanovića stoji ”čelinačka veza” – ministar Boris Pašalić, koji je od vrha SNSD-a dobio odriješene ruke da ”sredi” stanje u JP ”Šume RS”, tako da je najveći zagovornik Radmanovićeve smjene / Kušljić iz lokalnog SNSD u Kotor Varošu/ ponovo ostao kratkih rukava.

 

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE