20 C
Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ U CENTRU PAŽNJE! DODIK PORUČIO: “MI NEĆEMO IĆI NA SARAJEVO, ALI ĆEMO DOVOLJNO ZNATI KADA NEKO DOĐE U KOTOR VAROŠ”

TOP VIJESTI

KOTOR VAROŠ-  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, nakon što je visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko nametnuo izmjene krivičnog zakona i zabranio negiranje genocida, kazao je kako se genocid u Srebrenici nije desio, kako to  Republika Srpska nikada neće prihvatiti i da je ovo “posljednji ekser u mrtvačkom kovčegu Bosne i Hercegovine”.

Inzka je Dodik nazvao “srbomrscem”, te sinom oficira Gestapoa.

Inckovu odluku je nazvao neutemeljenom.

“Nameću nam se zakoni koji nemaju utemeljenje, kreiraju se ustavna rješenja, nameće visoki predstavnik… Srpska je prisiljena za disoluciju i na taj način ćemo se odnositi”, poručio je Dodik.

Dodik je istakao da kao čovjek koji predvodi Srbe u BiH, kao funkcioner to neće dozvoliti.

Najavio je sazivanje Narodne skupštine Srpske naredne sedmice, te pozvao sve radnike sudova, tužilaštava i drugih institucija iz redova srpskog reda da ne djeluju do dogovora o daljim koracima.

Inzka je nazvao “kretenom”, te otvoreno izazvao da ga se kazni zbog negiranja genocida.

”Ovdje nemamo više šta da čekamo, poruka je svim Srbima”, poručio je Dodik.

Svim sredstvima

Član Predsjedništva BiH rekao je kako se ne treba stratovati od sukoba, da ih neće biti, “ali ako krenu preko entitetske granice, imaćemo se čime braniti”.

“Mi nećemo ići na Sarajevo, ali ćemo dovoljno znati kada neko dođe u Kotor-Varoš”, rekao je Dodik. (https://balkans.aljazeera.net/)

IZVOR: ”GLAS KOTOR VAROŠA”

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE